Witam. Dwa miesiące temu po raz pierwszy oddawałem krew honorowo. Dostałem teraz list polecony do domu, że mam się zgłosić po wyniki badań. Czy to oznacza coś złego?
Witam. Dwa miesiące temu po raz pierwszy oddawałem krew honorowo. Dostałem teraz list polecony do domu, że mam się zgłosić po wyniki badań. Czy to oznacza coś złego?
To oznacza, że coś w wynikach badań twojej krwi na tyle zaniepokoiło lekarza z rckik, że postanowiono cię o tym osobiście poinformować. Niepokój w takim wypadku to normalna rzecz, ale to wezwanie nie oznacza jeszcze tragedii - czasem wyniki badania są błędne albo na tyle nietypowe, że należy je powtórzyć. A nawet jeśli wykryto u ciebie jakieś schorzenie, to i tak lepiej - być może nie dowiedziałbyś się o nim przez miesiące/lata, gdyby nie wizyta w rckik. Nie pozostaje zatem nic innego jak pójść i dowiedzieć się o co chodzi.